Malzeme: 2 su bardagi fasulye, 6 sap yesil sogan, 1 limon suyu, yarim demet maydanoz, 4-5 yemek kasigi sirke, 4-5 yemek kasigi tahin, 5 yemek kasigi zeytinyagi, tuz, 3-4 dis sarmisak, uzerini suslemek icin 2 yumurta
Yapilisi:
- Fasulyeler haslanir ve kenara alinir.
- Tahin, zeytinyagi, sirke, limon suyu, tuz bir kabin icinde iyice karistirilir.
- Soganlar ve maydanozlar incecik kesilir, sarmisaklar dogulur ve fasulyelere eklenir, karistirilir.
- Tahinli sos fasulyelere eklenir ve tekrar karistirilir.
- Uzeri haslanmis yumurta dilimleri ile suslenir.
Arzu ederseniz, yumurta dilimleri yerine sogan veya kirmizi biberle de susleyebilirsiniz.
Sirkenin konulmasinin neden fasulyelere canlilik vermek ve renklerini korumalarini saglamaktir.