Monday, June 25, 2007

KOZLENMIS PATLICAN SALATASI


Malzeme: 6 tane kozlenmis patlican, 3 tane kozlenmis dolmalik kirmizi biber, 2 tane domates, 3-4 dis sarmisak, yarim cay bardagi zeytinyagi, 1 tatli kasigi tuz, 1 limon suyu, 1 tatli kasigi kekik, 1 tatli kasigi biberiye (isterseniz)
Yapilisi:
  • Yikanmis patlicanlar ve dolmalik biberler firinda 350 F (180 C) de kozlenir
  • Kozlenmis patlicanlarin kabuklari soyulur ve kup seklinde kesilir.
  • Biberler julyen kesilir.
  • Domatesler kup seklinde kesilir ve hepsi cukur bir kaba alinir.
  • Limon suyu, zeytinyagi, dovulmus sarmisaklar, kekik, tuz ve biberiye eklenir ve karistirilir.
  • Sogukken servis yapilir.

Monday, June 4, 2007

PEYNIRLI MANTAR

Malzeme: 10 tane iri mantar, 4-5 kasik rendelenmis sari cheddar peyniri (yerine kasar peyniri de kullanabilirsiniz), tuz.
Yapilisi:
  • Mantarlari yikayip, ortalarini cikarin.
  • Tuzlu suya batirip cikarin.
  • Iclerine rende kasar peniri veya cheddar peyniri doldurun.
  • Firin tepsisine doseyip, uzerini folyo ile kapatin.
  • 180 C (350 F) de mantarlar pisene dek pisirin. (Bir catalla mantarlarin pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz).
  • Folyoyu cikarip, bes dakika daha pisirip, firindan cikarin.