Malzeme:250 gr kabak cicegi, 3 cay bardagi zeytinyagi, su, tuz, 1 limonun suyu, 1 cay kasigi toz seker, 2 bardak dolmalik pirinc, 2 domates, 4 sogan, 3 corba kasigi dolmalik fistik, 3 corba kasigi kus uzumu, tuz, yenibahar, karabiber, 1 demet dereotu.
Yapilisi:
- Soganlari yemeklik dograyin.
- Zeytinyaginda dolmalik fistikla beraber pembelestirin.
- Pirinci yikayip, ilave edin.
- Uzerini ortecek su ilave edin.
- Domatesleri kucuk dograyip ilave edin.
- Kusuzumunu ve tuzunu ilave edip, suyunu cekene dek pisirin.
- Indirince baharatlari ve kiyilmis dereoutunu ekleyin.
- Kabak ciceklerini yikayip, suyunu suzun.
- Kabak ciceginin icine bu harcdan koyup, bohca yapar gibi kapatin.
- Hazirladiginiz dolmalari bir tencereye yan yana dizip.
- Biraz su, limon suyu, seker, zeytinyagi ekleyip, tencerenin kapagini kapatin.
- Kisik ateste 15 dak. pisirin.
- Soguyunca servis yapin.