Saturday, December 2, 2006

KABAK CICEGI DOLMASI


Malzeme:250 gr kabak cicegi, 3 cay bardagi zeytinyagi, su, tuz, 1 limonun suyu, 1 cay kasigi toz seker, 2 bardak dolmalik pirinc, 2 domates, 4 sogan, 3 corba kasigi dolmalik fistik, 3 corba kasigi kus uzumu, tuz, yenibahar, karabiber, 1 demet dereotu.

Yapilisi:


  • Soganlari yemeklik dograyin.

  • Zeytinyaginda dolmalik fistikla beraber pembelestirin.

  • Pirinci yikayip, ilave edin.

  • Uzerini ortecek su ilave edin.

  • Domatesleri kucuk dograyip ilave edin.

  • Kusuzumunu ve tuzunu ilave edip, suyunu cekene dek pisirin.

  • Indirince baharatlari ve kiyilmis dereoutunu ekleyin.

  • Kabak ciceklerini yikayip, suyunu suzun.

  • Kabak ciceginin icine bu harcdan koyup, bohca yapar gibi kapatin.

  • Hazirladiginiz dolmalari bir tencereye yan yana dizip.

  • Biraz su, limon suyu, seker, zeytinyagi ekleyip, tencerenin kapagini kapatin.

  • Kisik ateste 15 dak. pisirin.

  • Soguyunca servis yapin.