Thursday, February 5, 2009

PEYNIRLI PATLICAN



Malzemeler: 3-4 tane iri patlican, sivi yag, domates salacasi, sarmisak, mozzarella peyniri veya kasar peyniri, kekik
Yapilisi:
  • Patlicanlar alacali soyulur, halka seklinde kesilir ve tuzlu suda acisi ciksin diye bekletilir
  • Domates salcasi su ile acilir, sarmisak, tuz ve kekik ilave edilerek, kisik ateste kizartilir
  • Patlicanlar derin bir kapda kizgin yagda kizartilir.
  • Kizartilan patlican halkalari bir kagit pecetenin uzerine konularak, fazla yagini suzmesi saglanir.
  • Kizartilan patlican halkalari bir tepsiye dizilir.
  • Uzerine domates sosu dokulur
  • En ustune rendelenmis mozzarella veya kasar peynri serpilir.
  • Firinin ust kisminda uzerleri 170 derecede kizartilir