Bu yemege misir unu kuymagi da derler. Karadenizin caliskan kadinlari, sirtlarinda 50 kilo agirligindaki cay sepetlerini tasiyip, fabrikaya teslim ettikten sonra, o yorgunlukla eve gittiklerinde oldukca kolay olan bu yemegi yapar, cayla beraber veya da yayik ayrani ile beraber yerler.
Malzeme: 1 bardak misir unu, 2 bardak su, 200 gr beyaz peynir, 3 yemek kasigi tereyagi, tuz
Yapilisi:
- Misir unu, iki bardak su ile dolu tencereye konulur.
- Uzerine peyniri ve tuzu da ilave edilerek, kaynayana dek surekli karistirilir.
- Diger tarafta tereyag eritilir ve kuymagin uzerine dokulur.
Resimde gorulen misir unu kuymagi, canim annemin kesani ile sunulmakta. Kesan karadeniz de bayanlarin basortulerinin uzerine taktiklari buyuk ortuye deniliyor.