Wednesday, November 22, 2006



Ayla'cim, San Diego'nun en iyi humus yapan bayanidir rahatlikla diyebilirim. Bu tarifte ona ait.

Malzeme: Yarim kilo nohut, yarim bardak kadar haslanmis nohutun suyu, 6 limonun suyu, 2 su bardagi tahin, 6-7 dis sarmisak, kimyon, sumak, tuz, kirmizi biber, 2-3 yemek kasigi tereyag

Yapilisi:
  • Aksamdan islatilan nohutlarin suyunu suzup, haslayin, kabuklarini cikarin ve mikserden gecirip, pure yapin.

  • Cukur bir kapta uzerine tahini, limon suyunu, suyu, tuzu, sarmisagi ilave edip, iyice karistirin ve servis tabagina alin.

  • Bir tavada tereyagini eritip, uzerine kirmizi biber, sumak ekleyip, servis tabagindaki humusun uzerine dokun.

MAYONEZLI SALATA
Malzeme: Rende kasar peyniri, yesil kivircik salata, kizarmis ekmek parcalari ve mayonez

Yapilisi:
  • Kivircigi incecik kesip, yikayip, hic suyu kalmayacak sekilde suzun.

  • Peynirini, tuzunu, mayonezi ekleyip, iyice karistirin.


Malzeme: 2 kasik un, 1 limon, 1 yumurta sarisi ve istediginiz kadar sivi yag (ben daha saglikli diye kanola kullaniyorum).
Yapilisi:

  • 2 kasik unu biraz su ile muhallebi gibi pisirin.

  • Yumurtanin sarisi ile bu muhallebiyi mikserin en yavas programi ile iyice ayni yone dogru iyice karistirin. Yumurta ve muhallebinin oda sicakliginda olmasina dikkat edin.

  • Iki kasik kadar sivi yag ekleyip tekrar ayni yone dogru karistirin.

  • Yagi surekli azar azar ekleyerek, mayoneze yedirin ve hep ayni yone dogru karistirin.

  • Istediginiz kadar mayonezi hazirladiktan sonra, miktara gore yarim veya bir limon suyu ekleyip, tekrar ayni sekilde karistirin.

ARNAVUT CIGERI

Malzeme: yarim kilo ciger, un, sivi yag, 1 buyuk sogan, maydanoz
Yapilisi:

  • Cigerleri kusbasi kesin, ve her tarafini iyice unlayin.

  • Kizgin yaga atarak, kizartin.

  • Diger tarafta soganlari ince, uzun kesip, tuzla iyice ovun.

  • Daha sonra yikayip, suzdugunuz soganlari servis kabina alin.

  • Cigerleri ve maydanozlari da ayni kaba koyarak servis yapin.

Yarin da is yerinde toplanti var. Bol sogan kokusu ile:))

KUYMAK

Bu yemege misir unu kuymagi da derler. Karadenizin caliskan kadinlari, sirtlarinda 50 kilo agirligindaki cay sepetlerini tasiyip, fabrikaya teslim ettikten sonra, o yorgunlukla eve gittiklerinde oldukca kolay olan bu yemegi yapar, cayla beraber veya da yayik ayrani ile beraber yerler.

Malzeme: 1 bardak misir unu, 2 bardak su, 200 gr beyaz peynir, 3 yemek kasigi tereyagi, tuz
Yapilisi:

  • Misir unu, iki bardak su ile dolu tencereye konulur.

  • Uzerine peyniri ve tuzu da ilave edilerek, kaynayana dek surekli karistirilir.

  • Diger tarafta tereyag eritilir ve kuymagin uzerine dokulur.

Resimde gorulen misir unu kuymagi, canim annemin kesani ile sunulmakta. Kesan karadeniz de bayanlarin basortulerinin uzerine taktiklari buyuk ortuye deniliyor.