Thursday, May 24, 2007

DOLDURULMUS DOMATESLER


Malzeme: 6 tane domates, 1/2 cay kasigi tuz, 1/4 cay kasigi kara biber, 2 dilim ekmek (veya hazir kizarmis ekmek parcalari), 1 yemek kasigi feslegen, 1,5 yemek kasigi zeytinyagi, 1 cay kasigi kekik, 1 cay kasigi sarmisak tozu, 2 yemek kasigi parmesan peyniri veya mozzarella peyniri.


Yapilisi:


  • Domateslerin kabuklarini soyup, ikiye ayirin.

  • Ortalarini (cekirdeklerini) cikarin ve cekirdekli kismi rondoda cekin.

  • 2 dilim ekmegi kucuk parcalara kesip, kizartin (veya benim gibi hazir kizarmis ekmek parcalari, crouton, kullanin) ve cukur bir kaba alin.

  • Ekmekleri rondoda cektiginiz domatesin suyu ile yumusatin.

  • Daha sonra, peynir haric tum baharatlari ve rondoda cektiginiz domatesleri ekleyip, karistirin.

  • Bu karisimla domateslerin iclerini doldurun. Uzerlerine peynir serpip, domatesleri firinda 375 F'de (190 C'de) yaklasik 12 dakika pisirin