Malzeme: 6 tane domates, 1/2 cay kasigi tuz, 1/4 cay kasigi kara biber, 2 dilim ekmek (veya hazir kizarmis ekmek parcalari), 1 yemek kasigi feslegen, 1,5 yemek kasigi zeytinyagi, 1 cay kasigi kekik, 1 cay kasigi sarmisak tozu, 2 yemek kasigi parmesan peyniri veya mozzarella peyniri.
Yapilisi:
- Domateslerin kabuklarini soyup, ikiye ayirin.
- Ortalarini (cekirdeklerini) cikarin ve cekirdekli kismi rondoda cekin.
- 2 dilim ekmegi kucuk parcalara kesip, kizartin (veya benim gibi hazir kizarmis ekmek parcalari, crouton, kullanin) ve cukur bir kaba alin.
- Ekmekleri rondoda cektiginiz domatesin suyu ile yumusatin.
- Daha sonra, peynir haric tum baharatlari ve rondoda cektiginiz domatesleri ekleyip, karistirin.
- Bu karisimla domateslerin iclerini doldurun. Uzerlerine peynir serpip, domatesleri firinda 375 F'de (190 C'de) yaklasik 12 dakika pisirin