Sunday, May 13, 2007

KABAK MUCVER


Malzeme: yarim kilo kabak, 2 tane sogan, 1 su bardagi un, 1 su bardagi rende beyaz peynir, 4 tane yumurta, 1 bag dereotu, 2 corba kasigi yag, yarim su bardagi sivi yag, tuz, karabiber

Yapilisi:


  • Kabaklar iri bir rende ile rendelenir (sakin rondodan gecirmeyin, sulanir), suyu iyice suzulur.

  • Soganlar rendelenir veya rondoda cekilir.

  • Soganlar tavada ki kizarmis yagda hafifce sarartilir.

  • Ilinan soganlar, kabak, un, yumurta, ince kiyilmis dereotu, tuz, karabiber iyice karistirilir.

  • Baska bir tavaya kizartmalik yag konulur ve yag kizarinca, icine birer kasik kabakli karisimdan ara ile dokulur. Sonra kizarinca alt ust edilir.

  • Sogukken servis yapilir.