Tuesday, April 24, 2007

PORTAKALLI ZEYTINYAGLI KEREVIZ


Malzeme: 1 su bardagi portakal suyu, yarim su bardagi siviyag, yarim kilo kereviz, yarim su bardagi bezelye, 1 tane havuc, 1 tane sogan, 1 cay kasigi tuz, 1 limon suyu, 1 tatli kasigi seker.

Yapilisi:
  • Kerevizlerin kabugunu soyup, kup seklinde dograyip, kararmamalari icin limonlu suya atin.

  • Diger yanda havucun kabugunu soyup, kup seklinde dograyin ve bezelyelerle beraber haslayin.

  • Sogani kup seklinde incecik dograyip, siviyagda sarartin, uzerine kerevizleri (ve ince kiyilmis yapraklarini) ve portakal suyunu koyup kisik ateste pisirin.

  • Pismesine yakin, uzerine tuzunu, sekeri, limon suyunu, bezelye ve havuclari koyup, bir bes dakika daha beraber pisirip, ocagi sondurun.

  • Sogukken servis yapin.