Malzeme: 1 su bardagi portakal suyu, yarim su bardagi siviyag, yarim kilo kereviz, yarim su bardagi bezelye, 1 tane havuc, 1 tane sogan, 1 cay kasigi tuz, 1 limon suyu, 1 tatli kasigi seker.
Yapilisi:
- Kerevizlerin kabugunu soyup, kup seklinde dograyip, kararmamalari icin limonlu suya atin.
- Diger yanda havucun kabugunu soyup, kup seklinde dograyin ve bezelyelerle beraber haslayin.
- Sogani kup seklinde incecik dograyip, siviyagda sarartin, uzerine kerevizleri (ve ince kiyilmis yapraklarini) ve portakal suyunu koyup kisik ateste pisirin.
- Pismesine yakin, uzerine tuzunu, sekeri, limon suyunu, bezelye ve havuclari koyup, bir bes dakika daha beraber pisirip, ocagi sondurun.
- Sogukken servis yapin.