Malzeme: 1,5 su bardagi pirinc, 5 tane ince kiyilmis sogan (robotta cekilmeyecek), 1 fincan beyaz fistik (cam fistigi), 1 fincan kus uzumu, yarim corba kasigi yuz, 1 tatli kasigi toz seker, 1 yemek kasigi yenibahar, 1 tatli kasigi tarcin, 1 yemek kasigi nane, 1,5 su bardagi zeytinyagi, bir bag dereotu, 1 bardak kaynar su, 12-14 tane dolmalik biber.Yapilisi:
- Pirinci yaklasik bir saat tuzlu suda islatin.
- Kiyilmis soganlari zeytinyaginda hafifce sarartin.
- Uzerine pirinci, tuzu, sekerini, dere otunu ve kaynar suyu ilave edip, beraber bir 10 dakika kisik ateste pisirin.
- Baharatlarini, fistigi, kusuzumunu ekleyip, bir iki dakika daha beraber pisirip, atesten alin.
- Dolma biberlerinin icini cikarip, yikayin ve bu icle doldurun.
- Tencereye sirayla dizip, uzerine yarisina dek kaynar su koyun.
- Kaynama noktasina gelene dek orta ateste, sonra ise kisik ateste pisirin.
- Isterseniz, biberlerin tepelerini asagidaki gibi keserek dolmalari ortun. Veya da domatesleri kucuk dograyip, her bir dolmanin uzerine birer domates parcasi koyarak pisirin.
