Sunday, March 25, 2007

FAVA

Malzemeler:
2 su bardagi kuru bakla, 3-4 yemek kasigi zeytinyagi , 1 tane kesme sekeri, 1 tane sogan, 3-4 sap dereotu, 1 tane limon, tuz, 4 su bardagi kadar su.

Yapilisi:

  • Baklalari yikayin ve aksamdan su dolu bir kaba koyup, gece boyunca bekletin ve sabah bir tencereye alin.

  • Soganin kabuklarini soyup, irice dograyin ve ayni tencereye alin.

  • Uzerine suyunu, tuz ve sekeri ekleyip, iyice haslanana dek pisirin (ne cok kati ne de sulu olacak).

  • Pisen baklaya bir kasik zeytinyagi ekleyip, hepsini mikserden veya robottan gecirip, pure haline getirin.

  • Bir borcam kabina tum karisimi dokup, en az 3 saat kadar buzdolabinda katilasmasini bekleyin. (burada kabin dibine bir naylon strech sermenizi oneriyorum, daha sonra rahat cikarmak icin).

  • Servis yapacaginiz zaman, kabi servis kabina ters cevirin ve uzerine zeytinyagi ve limon suyu ile karismis sosunu dokun.

  • Dilim dilim keserek, dere otu ile susleyip, servis yapin.