Malzemeler:
2 su bardagi kuru bakla, 3-4 yemek kasigi zeytinyagi , 1 tane kesme sekeri, 1 tane sogan, 3-4 sap dereotu, 1 tane limon, tuz, 4 su bardagi kadar su.
2 su bardagi kuru bakla, 3-4 yemek kasigi zeytinyagi , 1 tane kesme sekeri, 1 tane sogan, 3-4 sap dereotu, 1 tane limon, tuz, 4 su bardagi kadar su.
Yapilisi:
- Baklalari yikayin ve aksamdan su dolu bir kaba koyup, gece boyunca bekletin ve sabah bir tencereye alin.
- Soganin kabuklarini soyup, irice dograyin ve ayni tencereye alin.
- Uzerine suyunu, tuz ve sekeri ekleyip, iyice haslanana dek pisirin (ne cok kati ne de sulu olacak).
- Pisen baklaya bir kasik zeytinyagi ekleyip, hepsini mikserden veya robottan gecirip, pure haline getirin.
- Bir borcam kabina tum karisimi dokup, en az 3 saat kadar buzdolabinda katilasmasini bekleyin. (burada kabin dibine bir naylon strech sermenizi oneriyorum, daha sonra rahat cikarmak icin).
- Servis yapacaginiz zaman, kabi servis kabina ters cevirin ve uzerine zeytinyagi ve limon suyu ile karismis sosunu dokun.
- Dilim dilim keserek, dere otu ile susleyip, servis yapin.