Malzeme: 1 kilo kereviz, 150 gr bezelye, 3 havuc, 2 patates, 1 sogan, 2-3 dis sarmisak, dereotu, maydanoz, tuz, limon, zeytinyagi, seker.
Yapilisi:
- Kerevizlerin kabuklarini soyup, kararmamalari icin limonlu su dolu bir kabin icineatin.
- Tum kerevizleri soyduktan sonra, kerevizlerin kalinligina gore dilimlere ayirip, ortalarini cukur yapacak sekilde bosaltin.
- Diger tarafta kusbasi dogranmis sogani zeytinyaginda hafif sarartin.
- Uzerine kusbasi dogranmis havuclari, patatesleri ve bezelyeleri ekleyin.
- Daha sonra, dereotu, maydanoz, sarmisaklari, bir tatli kasigi sekeri ve bir cay kasigi tuzunu ekleyip tekrar karistirin.
- Tum karisimi kerevizlerin icine doldurun.
- Bir cay bardagi zeytinyagina bir limon sikarak yemegin uzerinde gezdirin ve kerevizler kapanana dek su ekleyin.
- Kisik ateste pisin.
- Soguyunca servis yapin.