Thursday, March 22, 2007

ZEYTINYAGLI KEREVIZ DOLMASI


Malzeme: 1 kilo kereviz, 150 gr bezelye, 3 havuc, 2 patates, 1 sogan, 2-3 dis sarmisak, dereotu, maydanoz, tuz, limon, zeytinyagi, seker.

Yapilisi:
  • Kerevizlerin kabuklarini soyup, kararmamalari icin limonlu su dolu bir kabin icineatin.

  • Tum kerevizleri soyduktan sonra, kerevizlerin kalinligina gore dilimlere ayirip, ortalarini cukur yapacak sekilde bosaltin.

  • Diger tarafta kusbasi dogranmis sogani zeytinyaginda hafif sarartin.

  • Uzerine kusbasi dogranmis havuclari, patatesleri ve bezelyeleri ekleyin.

  • Daha sonra, dereotu, maydanoz, sarmisaklari, bir tatli kasigi sekeri ve bir cay kasigi tuzunu ekleyip tekrar karistirin.

  • Tum karisimi kerevizlerin icine doldurun.

  • Bir cay bardagi zeytinyagina bir limon sikarak yemegin uzerinde gezdirin ve kerevizler kapanana dek su ekleyin.

  • Kisik ateste pisin.

  • Soguyunca servis yapin.