Tuesday, May 29, 2007

PATATES KAVURMA


Malzeme: 5-6 tane patates, 1 iri sogan, 1 tatli kasigi kori, 1 tatli kasigi sarmisak, 1 tatli kasigi tuz, 1 kap siviyag, 1 bag maydanoz.

Yapilisi:
  • Patateslerin kabuklari soyulur, yikanir ve kup seklinde dogranir.
  • Sogan kup seklinde dogranir ve sivi yagda hafifce sarartilir.
  • Uzerine kup seklinde dogranmis patatesler, ince kesilmis maydanozlar eklenir. 1 bardak da ilik su ilave edilir ve kisik ateste pisirilir.
  • Pismesine bes dakika kala tuz ve kori eklenir.

Thursday, May 24, 2007

PATATES KASEROL


Malzeme: 5 tane iri patates, 1 bag yesil sogan (6-7 tane), 1 cay kasigi karabiber, 1 kahve kasigi feslegen, 1 kahve kasigi kekik, 1 kap (yarim su bardagi) siviyag, 1 kap sut, 1 cay kasigi tuz, 1 su bardagi (2 kap) mozzarella peyniri.

Yapilisi:
  • Patateslerin kabuklarini soyun ve kup seklinde kesin.
  • Yesil soganlari incecik dograyin.
  • Patatesleri, soganlari, baharatlari, siviyag ve ilik suyu hep beraber cukur bir kapda karistirip, borcam tepsisine dokun.
  • Uzerine mozzarella peyniri yayin.
  • Tepsinin uzerini aluminyum folyo kagit ile ortup, 180 derecede (350 F'de) patatesler pisene dek (yaklasik 1 saat) pisirin.

DOLDURULMUS DOMATESLER


Malzeme: 6 tane domates, 1/2 cay kasigi tuz, 1/4 cay kasigi kara biber, 2 dilim ekmek (veya hazir kizarmis ekmek parcalari), 1 yemek kasigi feslegen, 1,5 yemek kasigi zeytinyagi, 1 cay kasigi kekik, 1 cay kasigi sarmisak tozu, 2 yemek kasigi parmesan peyniri veya mozzarella peyniri.


Yapilisi:


  • Domateslerin kabuklarini soyup, ikiye ayirin.

  • Ortalarini (cekirdeklerini) cikarin ve cekirdekli kismi rondoda cekin.

  • 2 dilim ekmegi kucuk parcalara kesip, kizartin (veya benim gibi hazir kizarmis ekmek parcalari, crouton, kullanin) ve cukur bir kaba alin.

  • Ekmekleri rondoda cektiginiz domatesin suyu ile yumusatin.

  • Daha sonra, peynir haric tum baharatlari ve rondoda cektiginiz domatesleri ekleyip, karistirin.

  • Bu karisimla domateslerin iclerini doldurun. Uzerlerine peynir serpip, domatesleri firinda 375 F'de (190 C'de) yaklasik 12 dakika pisirin

Sunday, May 13, 2007

KABAK MUCVER


Malzeme: yarim kilo kabak, 2 tane sogan, 1 su bardagi un, 1 su bardagi rende beyaz peynir, 4 tane yumurta, 1 bag dereotu, 2 corba kasigi yag, yarim su bardagi sivi yag, tuz, karabiber

Yapilisi:


  • Kabaklar iri bir rende ile rendelenir (sakin rondodan gecirmeyin, sulanir), suyu iyice suzulur.

  • Soganlar rendelenir veya rondoda cekilir.

  • Soganlar tavada ki kizarmis yagda hafifce sarartilir.

  • Ilinan soganlar, kabak, un, yumurta, ince kiyilmis dereotu, tuz, karabiber iyice karistirilir.

  • Baska bir tavaya kizartmalik yag konulur ve yag kizarinca, icine birer kasik kabakli karisimdan ara ile dokulur. Sonra kizarinca alt ust edilir.

  • Sogukken servis yapilir.