Malzeme: yarim kilo barbunya, 1 sogan, 1 havuc, 1 patates, 1 kasik domates salcasi, 1 bag maydanoz, 1 tatli kasigi tuz ve seker, 1 su bardagi zeytinyagi, 1 su bardagi sicak su, 1 limon suyu
Yapilisi:
Yapilisi:
- Barbunyalari aksamdan islatip, sabah 15-20 dakika kadar haslayip, hazirlayin.
- Sogani, havucu, patatesi kucuk dograyip, sivi yagda yari pisirin.
- Uzerine barbunyalari ilave edin, sicak suyu ekleyin, tuzunu, sekerini, limon suyunu, salcasini katin ve pisirin (fasulyeler diri kalip, diger malzemeler pisene dek).
- Pismesine yakin, ince kiyilmis maydanozlari ekleyin.
- Pisince servis kabina alip, soguyunca servis yapin.
- Arzu ederseniz, havuc ve diger malzemenin yanina yesil biber de ekleyebilirsiniz