Monday, January 22, 2007

BARBUNYA PILAKI


Malzeme: yarim kilo barbunya, 1 sogan, 1 havuc, 1 patates, 1 kasik domates salcasi, 1 bag maydanoz, 1 tatli kasigi tuz ve seker, 1 su bardagi zeytinyagi, 1 su bardagi sicak su, 1 limon suyu
Yapilisi:


  • Barbunyalari aksamdan islatip, sabah 15-20 dakika kadar haslayip, hazirlayin.

  • Sogani, havucu, patatesi kucuk dograyip, sivi yagda yari pisirin.

  • Uzerine barbunyalari ilave edin, sicak suyu ekleyin, tuzunu, sekerini, limon suyunu, salcasini katin ve pisirin (fasulyeler diri kalip, diger malzemeler pisene dek).

  • Pismesine yakin, ince kiyilmis maydanozlari ekleyin.

  • Pisince servis kabina alip, soguyunca servis yapin.

  • Arzu ederseniz, havuc ve diger malzemenin yanina yesil biber de ekleyebilirsiniz