Yapilisi:
- Soganlari kusbasi halinde dograyip, siviyagda sarartin.
- Uzerine pirincleri, ve tum malzemeyi ekleyip, yarim bardak da su ilave edin.
- Kisik ateste soganlar ve pirincler yumusayana dek pisirin ve ocagin altini sondurun.
- Diger tarafta midyeleri hazirlayin.
- Midyeler cok dikkatli hazirlanmali ve kullanmalidir, cunku zehirli olabilirler.
- Agzi acik midyeleri her ihtimale karsin ben kullanmadim, attim.
- Midyelerin kabuklarini soguk suyun altinda bicak yardimiyla iyice kaziyarak temizleyin. Yosunlari, kirleri ve dis kabugunu iyice temizleyin.
- Tum midyeleri bir kaba koyup, uzerine sicak su dokun ve iki saat kadar bekleyin.
- Sicak suyun icinde midyelerin kabuklarinin acilmasi beklenir. Acilmamis midyeleri kullanmamanizi oneriyorum (Ben zehirli olabilir yada olmus olabilir diye kullanmadim).
- Acilmis midyeleri, bicak yardimiyla iyice acin (sakin midye kabuklarini tamamen ayirmayin), ve makas yardimiyla midyenin butun kaslarini, iplerini, kilciklarini, vs. kisimlarini temizleyin.
- Midyenin kendisini asagida ki resimde ki gibi temiz bir hale getirin ve kabugun bir tarafina toplayin.
- Butun midyeleri tekrar teker teker yikayin.
- Midyelerin diger bos kabugunu dolma ici ile kucuk bir kasik yardimiyla doldurun.
- Iki kabugu ust uste getirin ve bir iple baglayin. Hepsini tencereye dizin. Uzerine kapanana dek su ekleyin ve pisirin.
- Midye dolmasi diger dolmalara dek biraz daha uzun piser.
- Pisen midyeleri alip, dis yuzeylerini bir kagit pecete ile kurulayin, ve zeytinyagi ile ovun.
- Ipleri cikarin, limonla servis yapin