Sunday, March 25, 2007

FAVA

Malzemeler:
2 su bardagi kuru bakla, 3-4 yemek kasigi zeytinyagi , 1 tane kesme sekeri, 1 tane sogan, 3-4 sap dereotu, 1 tane limon, tuz, 4 su bardagi kadar su.

Yapilisi:

  • Baklalari yikayin ve aksamdan su dolu bir kaba koyup, gece boyunca bekletin ve sabah bir tencereye alin.

  • Soganin kabuklarini soyup, irice dograyin ve ayni tencereye alin.

  • Uzerine suyunu, tuz ve sekeri ekleyip, iyice haslanana dek pisirin (ne cok kati ne de sulu olacak).

  • Pisen baklaya bir kasik zeytinyagi ekleyip, hepsini mikserden veya robottan gecirip, pure haline getirin.

  • Bir borcam kabina tum karisimi dokup, en az 3 saat kadar buzdolabinda katilasmasini bekleyin. (burada kabin dibine bir naylon strech sermenizi oneriyorum, daha sonra rahat cikarmak icin).

  • Servis yapacaginiz zaman, kabi servis kabina ters cevirin ve uzerine zeytinyagi ve limon suyu ile karismis sosunu dokun.

  • Dilim dilim keserek, dere otu ile susleyip, servis yapin.

KIRMIZI BIBER SALATASI


Malzeme: 1 kilo kadar kirmizi biber, 3-4 kasik yogurt, 2 kasik mayonez, tuz, 2 kasik zeytinyagi (veya erimis tereyagi), sarmisak.

Yapilisi:


  • Kirmizi biberler kozlenir ve incecik kesilir.

  • Uzerine, yogurt, mayonez, yag, tuz, sarmisak eklenirve karistirilir.

  • Soguk olarak servis yapilir.

PATLICAN SALATASI


Malzeme: 5-6 tane patlican, 2 kasik yogurt, bir kasik tereyag, tuz, sarmisak.

Yapilisi:


  • Patlicanlari firinda veya barbekude kozleyin (Dis kabuklari iyicene sert olana dek).

  • Kabuklarini soyup, patlicanlari robottan gecirin.

  • Patlicanlara erimis tereyagini ekleyip karistirin.

  • Sonra sarmisak, yogurt ve tuzunu ekleyip, karistirin ve sogukken servis yapin.

Thursday, March 22, 2007

ZEYTINYAGLI KEREVIZ DOLMASI


Malzeme: 1 kilo kereviz, 150 gr bezelye, 3 havuc, 2 patates, 1 sogan, 2-3 dis sarmisak, dereotu, maydanoz, tuz, limon, zeytinyagi, seker.

Yapilisi:
  • Kerevizlerin kabuklarini soyup, kararmamalari icin limonlu su dolu bir kabin icineatin.

  • Tum kerevizleri soyduktan sonra, kerevizlerin kalinligina gore dilimlere ayirip, ortalarini cukur yapacak sekilde bosaltin.

  • Diger tarafta kusbasi dogranmis sogani zeytinyaginda hafif sarartin.

  • Uzerine kusbasi dogranmis havuclari, patatesleri ve bezelyeleri ekleyin.

  • Daha sonra, dereotu, maydanoz, sarmisaklari, bir tatli kasigi sekeri ve bir cay kasigi tuzunu ekleyip tekrar karistirin.

  • Tum karisimi kerevizlerin icine doldurun.

  • Bir cay bardagi zeytinyagina bir limon sikarak yemegin uzerinde gezdirin ve kerevizler kapanana dek su ekleyin.

  • Kisik ateste pisin.

  • Soguyunca servis yapin.

Sunday, March 18, 2007

SALGAM YAPRAKLARI KAVURMASI


Malzeme: 300 gram salgam yapraklari, 2 sogan, 4-5 dis sarmisak, tuz, yarim cay bardagi zeytinyagi, 1 limon suyu, 1 cay bardagi su.
Yapilisi:
  • Soganlari piyazlik dograyip, zeytinyaginda sarartin. Uzerine sarmisaklari ilave edin.
  • Uzerine, yikanmis, dogranmis salgam yapraklarini koyun ve bir cay bardagi kadar da su koyup, kisik ateste kavurun.
  • Tuzunu ekleyip, sogukken uzerine limon suyu dokerek servis yapin.

Wednesday, March 7, 2007

BORANI


Malzeme: 4 orta boy kabak, 2 kasik zeytinyagi, 2 yemek kasigi su, 1 sogan, 1 sivribiber, 1 domates, 1 kasik domates salcasi, yarim kasik biber salcasi, 2 kap (yaklasik 1,5 su bardagi) pismis yesil mercimek

Yapilisi:


  • Kup dogranmis soganlari, biberi, domatesleri zeytinyaginda hafifce kavurun.

  • Uzerine domates ve biber salcasini ekleyin.

  • Uzerine kup dogranmis kabaklari koyun, iki kasik da su ekleyin ve pisirmeye devam edin.

  • Diger yanda mercimekleri haslayip, pismesine yakin kabaklarin uzerine ekleyin.

  • Yemek pistiginde servis kabina cikarin ve yogurtla servis yapin.