Monday, December 10, 2007

Zeytinyagli Yaprak Sarma


Malzeme: 1,5 su bardagi pirinc, 5 tane ince kiyilmis sogan (robotta cekilmeyecek), 1 fincan beyaz fistik (cam fistigi), 1 fincan kus uzumu, yarim corba kasigi yuz, 1 tatli kasigi toz seker, 1 yemek kasigi yenibahar, 1 tatli kasigi tarcin, 1 yemek kasigi nane, 1,5 su bardagi zeytinyagi, bir bag dereotu, 1 bardak kaynar su, 12-14 tane dolmalik biber, 1 iri limon suyu.

Yapilisi:


Pirinci yaklasik bir saat tuzlu suda islatin.

Kiyilmis soganlari zeytinyaginda hafifce sarartin.

Uzerine pirinci, tuzu, sekerini, dere otunu ve kaynar suyu ilave edip, beraber bir 10 dakika kisik ateste pisirin.

Baharatlarini, fistigi, kusuzumunu ekleyip, bir iki dakika daha beraber pisirip, atesten alin.

Asma yapraklarini hafifce haslayip, suyunu suzun (veya hazir haslanmis asma yapragi kullanabilirsiniz)

Asma yapraklarini bu icle doldurup sarin ve tencereye sirayla dizip, uzerine yarisina dek kaynar su koyun.

Kaynama noktasina gelene dek orta ateste, sonra ise kisik ateste pisirin.

Soguyunca servis yapin.